ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Ο Φορέας
Ξεκίνησε η λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Νομού Κυκλάδων και η στελέχωση του, με έδρα τη Σύρο, με σκοπό την κάλυψη των ψυχοκοινωνικών αναγκών των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων των σχολικών μονάδων του νομού μας, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Μέσα στους Στόχους του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων είναι:
Η δημιουργία θετικού κλίματος για την προαγωγή της μάθησης και την πρόληψη των προβλημάτων στο χώρο του σχολείου.
Η στήριξη μαθητών και μαθητριών που αντιμετωπίζουν προσωπικές, οικογενειακές, κοινωνικές ή άλλες δυσκολίες.
Η στήριξη και εμψύχωση των εκπαιδευτικών, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μέσα στο σχολικό περιβάλλον.
Η στήριξη των γονέων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή και αδιέξοδα στις σχέσεις τους με τα παιδιά τους που διανύουν τη φάση της εφηβείας.
Η ανάπτυξη γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ της οικογένειας και του σχολείου. Η πρόληψη και η προαγωγή της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας στο σχολείο.
Ο Υπεύθυνος ΣΣΝ Ο Διευθυντής ΔΔΕ Κυκλάδων
Μίλτος Σακελλαρίου Χρήστος Μιχαλόπουλος
ΜΑ Counseling Psychology Μ.Ed.
Έργο του ΣΣΝ είναι:
-
Η εφαρμογή, στήριξη και παρακολούθηση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας για τους μαθητές/τριες, η συνεχής ενημέρωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, μέσα από βιωματικά σεμινάρια, ιδιαίτερα αυτών που εφαρμόζουν σχετικά προγράμματα.
-
Δημιουργία ομάδων συμβουλευτικής γονέων, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων, για την προσωπική τους ανάπτυξη, απόκτηση δεξιοτήτων, ενδυνάμωση στο γονεϊκό τους ρόλο, για το μεγάλωμα και την αυτονόμηση των παιδιών.
-
Η Ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας σε θέματα αγωγής υγείας και ψυχικής υγείας, οργανώνοντας και συντονίζοντας ομιλίες, συζητήσεις και παράλληλα προληπτικές παρεμβάσεις, στα πλαίσια στήριξης της οικογένειας και κινητοποίησης των λοιπών κοινωνικών φορέων μέσω του σχολείου.
Έργο του ΣΣΝ είναι:
Η ψυχοκοινωνική κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων του νομού, μέσω του εντοπισμού, διάγνωσης, βραχείας ψυχολογικής παρέμβασης και παραπομπής των περιπτώσεων μαθητών/τριών που χρήζουν ιδιαίτερης ψυχολογικής αντιμετώπισης.